Dutch flag
time  in

Webmail

Op BLueBoX bieden wij de mogelijkheid om via een web interface email te lezen welke binnenkomt op de BLueBoX server.
Let op, met de Webmail applicatie kan alleen maar lokale email worden gelezen, dus kan niet worden gebruikt om email van andere servers te lezen!

De data wordt verstuurd over een met SSL beveiligde verbinding. Hiervoor gebruiken wij een certificaat wat wij zelf hebben aangemaakt, dit om de zeer hoge kosten te besparen die aan een gecertificeerd certificaat verbonden zijn.
Om nu te vookomen dat bij iedere beveiligde verbinding met BLueBoX er gemeld wordt dat het certificaat niet gecontroleerd kan worden, bieden wij een mogelijkheid om BLueBoX toe te voegen als Certificate Authority in de web browser.
Klik op de onstaande knop om het certificaat hiervoor te installeren. Nadat er op de knop is gedrukt zal de browser vragen wat te doen met het certificaat. Kies hier voor het installeren van het certificaat, en laat de browser zelf bepalen waar het certificaat op te slaan. Na de installatie van het certificaat zal de browser niet meer vragen om handmatige controle van het certificaat wat gebruikt wordt voor Webmail.

Het certificaat wat wordt gebruikt voor Webmail, wordt ook gebruikt voor email verkeer tussen de client op de lokale computer en BLueBoX. Als het Certificate Authority certificaat wordt geinstalleerd in Microsoft's Internet Explorer, kan dit tot gevolg hebben dat de email client ook geen melding meer maakt over de betrouwbaarheid van het certificaat.

Open Webmail in een nieuw venster